Ивддзинœдтœ бахастой

Профцœдисты рœнхъытœ фидардœр, сœ ахадындзинад фылдœр кœнын – ахœм сœйрœг хœс œвœры йœ рœзмœ Уœрœсейв Хœдбар Профцœдисты федераци. 2013 азы Санкт-Петербурджы цыд Профцœдисты федерацийы VIII œнœрадон съезд. Уым ивддзинœдтœ хаст œрцыд федерацийы Уставмœ.

Ныртœккœйы уавœрты, хуымœтœг кусœджы бартœ хœлд куы цœуынц , уœд ахсджиаг у нœ иудзинад œмœ куыстхъомдзинад.

Тыхджын профцœдистœ хъуамœ дзуапп дœттойнырыккон экономикœйœн, йœ рœнхъытыуой фœлтœрджын кусджытœ, фидœр финансон бындур œмœ бœрзондфœткœвœрдыл хъуамœ œнцайа. Ацы фарстытал бœстон œрныхас кœнынмœ œрœмбырд сты РЦИ-Аланийы профцœдисон организациты иугонды минœвœрттœ. XXIV конференцийы куысты архайдтой 115 делегаты, œдœппœт та республикœйы профцœдисты рœнхъыты ис 107 мин адœймаджы.

Конференцийы сœйраг темœ уыд РЦИ-Аланийы профцœдисон организациты иугонды уставмœ ивддзинœдтœ бахœссын.

Хицœн ныхас цыд процœдисты территораилон иугœндты куысты тыххœй.

Сœйраг доклад дзы скодта республикœйы профцœдисты иугонды сардар Касаты Таймураз.

- Ныфс нœ ис: цы ногдзинœдтœ œмœ ивддзинœдтœ бахастам Уставмœ, уыдон ахъаз уыдзысты профцœдисон змœлд фидар кœнынœн куыд Ирыстоны, œфтœ œппœт Уœрœссейы дœр, нœ паддзахады экономикœйы райрœзтœн, фœллойгœнœг адœм œмœ сœ бинонты царды уавœртœ фœхуыздœр кœнынœн – загъта Касаты Таймураз.

Гугкаты Жаннœ

Сейчас 93 гостей и ни одного зарегистрированного пользователя на сайте